pozivnice i zahvalnice za vjenčanja

Kako naručiti pozivnice i druge tiskane proizvode?

1. Slanje teksta i informacija potrebnih za izradu pozivnica

Nakon što ste se odlučili za određeni dizajn pozivnice, pošaljite nam tekst i sve informacije vezane uz željeni izgled pozivnice putem e-maila, FB inboxa ili obrasca na našoj stranici. Prilikom slanja teksta možete se poslužiti podsjetnikom i smjernicama u naslovu niže kako ne biste izostavili koji važan podatak potreban za izradu primjera pozivnice.

2. Izrada oglednog primjerka

Nakon što zaprimimo sve potrebne informacije, izrađujemo ogledni primjerak pozivnice te šaljemo na uvid putem maila ili Facebooka. Uz primjer pozivnice šaljemo ponudu i sve podatke potrebne za plaćanje, odnosno potvrdu narudžbe.

3. Plaćanje

Kada utvrdimo da ste zadovoljni izgledom pozivnice, možete izvršiti uplatu, internet bankarstvom ili općom uplatnicom. Narudžba se smatra potvrđenom po primitku uplate ili potvrde o provedenom plaćanju.

4. Tiskanje i isporuka

Nakon potvrđene uplate, naručeni proizvodi se tiskaju i dostavljaju na Vašu kućnu adresu.


Smjernice za narudžbu pozivnica

Točne i potpune informacije o željenom izgledu pozivnica osnovni su preduvjeti za izradu pozivnica koje će odgovarati Vašim zamislima. Nepotpune informacije ili informacije koje se mogu interpretirati na različite načine mogu povećati mogućnost potrebe za naknadnim korekcijama dizajna te samim time produljuju vrijeme izrade pozivnica. Stoga svakako predlažemo da prilikom slanja upita o izradi pozivnica obratite pažnju na točnost teksta kojeg šaljete te na ostale informacije vezane uz izgled pozivnica. U cijenu pozivnica uključena je izrada jedne grafičke pripreme te jednog vizuala pozivnice. Jedne manje naknadne korekcije su također u cijeni izrade tiskanih proizvoda. Manjim izmjenama smatraju se korekcije teksta, korekcije boja i položaja grafičkih i tekstualnih elemenata. Veće izmjene poput izrade drugog oblika pozivnica, drugih grafika i promjene tehnike tiska koje uključuju izradu nove grafičke pripreme, naplaćuju se prema radnom satu koji iznosi 95,00 kn. U nastavku smo pripremili podsjetnik koji može pomoći da se prenesu sve bitne informacije potrebne za izradu pozivnica ili drugih tiskanih artikala.

NAZIV ARTIKLA

Pozivnice i druge tiskane artikle možete naručiti putem e-maila, FB inboxa ili putem obrasca na našoj stranici. Prilikom naručivanja molimo napišite nazive proizvoda koje naručujete (Npr. pozivnica P31 i etui zahvalnica Z31).

KOLIČINE

Minimalna količina za većinu artikala je 25 komada, a za artikle s foliotiskom i blindruckom, najmanja količina je 50 komada. Iste količine vrijede i za naknadne narudžbe artikala koje želite dodatno naručiti, stoga prilikom naručivanja pažljivo odredite potrebnu količinu kako kasnije ne bi nastali dodatni troškovi. Prilikom naručivanja potrebno je napisati željenu količinu kako bismo uz ogledni primjerak pozivnice mogli pripremiti i ponudu. 

TEKST POZIVNICE

Tekst pozivnice šaljite isključivo u tekstualnom obliku – word dokument ili tekst u mailu/FB poruci. Tekst se kopira u grafičku pripremu pa svakako predlažemo da prije slanja prekontrolirate tekst kako bismo smanjili mogućnost greške. Najčešće greške koje se pojavljuju su:

– Nepravilno korišteni interpunkcijski znakovi (.,?!) ili nedostatak istih.

– Nekorištenje hrvatskih znakova (ČĆŽŠĐ)

– Veliko/malo slovo – Ako šaljete dio teksta pisan velikim, a dio malim slovima, pretpostavljamo da želite istaknuti određene segmente pa će tako biti pripremljeno u vizualu pozivnice.

– Prijelom teksta – Ako želite određeni raspored teksta, novi red na određenom mjestu ili veći razmak među dijelovima teksta, svakako pošaljite tekst tako pripremljen.

Tekst pozivnice može sadržavati sljedeće podatke: Imena mladenaca (i prezimena po želji), datum vjenčanja, vrijeme i mjesto dočeka gostiju, vrijeme i mjesto ceremonije vjenčanja, vrijeme i mjesto održavanja slavlja, datum potvrde dolaska i kontakt informacije na koje gosti mogu potvrditi dolazak.

IZMJENE DIZAJNA POZIVNICA

Izgled pozivnica i drugih artikala se može mijenjati pa ako želite određene izmjene dizajna, možete predložiti željeni izgled. U tom slučaju molimo detaljno opišite segmente koje želite mijenjati u odnosu na prikazane modele ili opišite novi izgled pozivnica. Točne i potpune informacije će pomoći da se izradi primjer pozivnice što sličniji Vašim zamislima. Elementi koji se mogu mijenjati su fontovi, grafike, boje, vrsta tiska, boje kartona/papira te oblik pozivnica.

Izmjene fontova

Ako želite font drugačiji od onog koji se nalazi na primjeru pozivnice, svakako napišite naziv fonta/fontova koje želite da ste koriste ili detaljno opišite izgled fonta pa ćemo koristiti najsličniji koji imamo na raspolaganju.

Izmjene grafika

Ako želite korištenje drugih grafika koje nisu na primjerima prikazanih pozivnica, svakako detaljno opišite kakve grafike želite ili pošaljite primjer. Korištenje grafika iz naše arhive ne utječe na cijenu pozivnica, a izrada novih grafika koje nemamo u arhivi naplaćuje se prema radnom satu.

Izmjene boje i vrste tiska

Za tisak pozivnica koristimo digitalni color tisak, foliotisak u zlatnoj, srebrnoj i rose-gold boji te blindruck.

Ako želite drugačije boje od onih na primjerima pozivnica iz naše galerije, molimo opišite boje ili pošaljite primjer. Zlatna i srebrna boja, odnosno boje sa sjajnim efektom se mogu postići isključivo s foliotiskom. Digitalnim tiskom se može postići većina boja ali ne i one sa sjajnim efektom kao što su zlatna i srebrna. Ako segmente pozivnice želite u zlatnoj ili srebrnoj boji, svakako opišite koje je sve elemente potrebno tiskati foliotiskom.

Izmjene materijala kartona/papira

Kartoni koje imamo na raspolaganju za tisak pozivnica su bijeli-mat 300gr, smeđi-kraft-natur 300gr, sjajni-perla-bež 300gr, bež-natur 250gr. i 350gr. te crni-mat 300 gr.

Papiri za izradu kuverti su sljedeći: bijeli-mat 170 gr, smeđi-kraft-natur 160gr, sjajni-perla-bež 140gr, bež-natur 140gr. i 350 gr, crni-mat 150 gr, bordo 140gr. te tamno zeleni 140gr.

Ako želite mijenjati boju materijala pozivnice ili kuverte, svakako to napišite prije izrade vizuala.

Izmjene oblika/formata

– Pozivnice možemo izraditi u više oblika:

– jednodijelne kvadratne pozivnice s kuvertama u više varijanti

– jednodijelne pozivnice pravokutnog oblika u horizontalnoj ili vertikalnoj orijentaciji s kuvertama u više varijanti i formata

– etui pozivnice u nekoliko varijanti i veličina

– pozivnice s trodijelnim etuiem na otvaranje

– trodijelne pozivnice na otvaranje u različitim veličinama i oblicima

Za izradu pozivnice u određenom obliku, molimo napišite željeni oblik, format i orijentaciju.

Ostali artikli

Uz pozivnice, koristeći iste grafičke elemente i tipografiju možemo izraditi sljedeće artikle: zahvalnice, privjesnice, naljepnice, brojeve za stolove, menije i lepeze.  

TISAK VAŠEG DIZAJNA

Ako imate dizajn koji ste sami izradili i potreban je tisak, grafičku pripremu odnosno dizajn možete poslati mailom u sljedećim formatima: PDF, PSD ili JPG. Rezolucija u kojoj se tiska je 300 DPI pa predlažemo pripremu u istoj rezoluciji. Elementi koji se tiskaju u foliotisku trebaju biti u zasebnom layeru. Dizajn koji se tiska digitalnim tiskom treba biti pogodan za takvu tehniku tiska. Cijene tiska Vašeg dizajna se izračunavaju individualno, ovisno o količini, formatu, broju stranica, boji kartona, vrsti tiska, pokrivenosti otiskom, ostaloj doradi te potrebi o eventualnim korekcijama grafičke pripreme.


Često postavljana pitanja

Je li tisak uključen u cijenu pozivnica i ostalih artikala?

Tisak i grafička priprema su uključeni u cijene pozivnica i drugih artikala.

Koliko traje izrada pozivnica?

Sve tiskane materijale isporučujemo u roku od najviše 10 radnih dana nakon zaprimljene uplate, a prosječan rok isporuke je 3 do 4 radna dana, ovisno o aktualnim narudžbama.

Kako se dostavljaju pozivnice?

Tiskane materijale šaljemo dostavnom službom Intereurope na Vašu adresu i dostavljaju se sljedeći radni dan nakon tiskanja. (za otoke i područja rijetke naseljenosti, vrijeme dostave može biti duže – do tri radna dana)

Koliko košta dostava?

Dostava je 39,- kn za sva mjesta unutar RH.

Mogu li se pozivnice dostaviti u inozemstvo?

Naše proizvode šaljemo u inozemstvo kao EMS paket. Cijena dostave za zemlje članice EU i Švicarsku je 295,00 kn, a za zemlje EX YU dostava je 195,00 kn. Trajanje dostave je do 5 radna dana.

Mogu li osobno preuzeti svoje pozivnice?

Tiskane materijale možete preuzeti kod nas na adresi: Dore Pejačević 18, Koprivnica

Možete li prije narudžbe poslati tiskani ogledni primjerak pozivnice na kućnu adresu?

Svima koji se žele uvjeriti u kvalitetu tiska, izrade i korištenih materijala, rado ćemo poslati jedan primjerak pozivnice na kućnu adresu. Tisak oglednog primjerka je gratis, a potrebno je podmiriti trošak dostave u iznosu od 39,00 kn. Tisak oglednog primjerka pozivnice s foliotiskom i blindruckom nije moguć već možemo poslati primjer pozivnice iz arhive.

Može li se na pozivnicama promijeniti boja, font, grafika, reljefni uzorak ili oblik?

Na svim pozivnicama i zahvalnicama može se mijenjati boja i sadržaj, a otvoreni smo i za prijedloge te izradu pozivnica koje nisu u našoj ponudi. Izrada jednog oglednog primjerka je u cijeni tiskanog proizvoda. Prema potrebi, jedne naknadne izmijene grafičkog oblikovanja su također u cijeni. Daljnje izmjene naplaćuju se kroz radni sat koji iznosi 95,00 kn pa se tako manje izmjene naplaćuju 47,50 kn (pola radnog sata) ili zahtjevnije izmjene po cijeni punog radnog sata ili više.

Možete li napraviti pozivnicu prema mojim prijedlozima?

Rado ćemo napraviti ogledni primjerak pozivnice prema Vašim zamislima, a sukladno naši mogućnostima.

Možete ti tiskati pozivnice u zlatnoj boji?

Boje sa sjajnim efektom kao što su zlatna i srebrna mogu se tiskati foliotiskom odnosno zlatotiskom. Foliotisak se aplicira zasebno i uvećava cijenu tiskanih proizvoda. Prilikom naručivanja, molimo napišite koje segmente želite tiskati u zlatnoj ili sličnoj boji. Digitalnim color tiskom se može postići većina boja ali ne i boje sa sjajnim efektom kao što su zlatna i srebrna već su najsličnije alternative žuto-smeđa boja ili siva bez sjajnog metaliziranog efekta.

Koliko se najmanje pozivnica ili drugih tiskanih proizvoda može naručiti?

Istaknute cijene vrijede za količinu od najmanje 25 primjeraka za artikle s digitalnim tiskom, a za artikle s foliotiskom i blindruckom, minimalna količina je 50 komada. Za isporuku pojedinog proizvoda u manjoj količini, uz redovnu cijenu naplaćuje se i jedan radni sat koji iznosi 95,00 kn.

Naručili smo premalo pozivnica i zahvalnica. Mogu li se naknadno naručiti?

Moguće je naručiti izradu dodatnih pozivnica ili drugih artikala ali najmanja količina pojedinog artikla koju možemo isporučiti po istaknutim cijenama je 25 komada ili za artikle s foliotiskom i blidruckom 50 komada. Za naknadnu narudžbu vrijede svi uvjeti kao za pojedinačnu narudžbu.

Koja veličina fotografija ide u zahvalnice?

Sve zahvalnice iz naše ponude prilagođene su standardnim dimenzijama fotografije od 10×15 cm


POŠALJI UPIT O PROIZVODIMA